Innovatie Award voor Recreatie: Centerparcs Group

De RIEM Innovation Award voor het onderdeel Recreatie gaat dit jaar naar Sun Parcs - Centerparcs.

In kader van de testen van gebruiksvriendelijkheid werden dit jaar enkele websites van recreatieparken/ontspanningsdomeinen onder de loep genomen. Bij het onderzoek werd rekening gehouden met visueel comfort, aantal keer aanklikken tot je vakantie geboekt is, flexibiliteit en mogelijke opties.

Onze jury heeft uiteindelijke een beslissing genomen om Centerparcs uit te roepen tot winnaar van de RIEM Innovation Award voor het onderdeel Recreatie.

Het gebruiksgemak van de website werd als zeer aangenaam bestempeld en er werd duidelijk onderzoek gedaan om het comfort van de klant te optimaliseren. Er werd voor het eerst gekozen voor een interactieve balk bovenaan te plaatsen zodat klanten meteen hun gezochte producten kunnen aanduiden. In een minimum van tijd kan je de informatie vinden die je zoekt. Voorts werkt Centerparcs nauwgezet samen met online partners die hun bereik zo fors weten te verhogen.

Ondernemer Pieter-Jan Vanneste, beheerder van kortingscode site Korting.Voordeligst.be en tevens affiliate van Centerparcs, getuigt: "De samenwerking verloopt bijzonder aangenaam. Wij krijgen alle acties van Centerparcs op voorhand toegestuurd via mail. Voorts ontvangen we regelmatig exclusieve actiecodes van Centerparcs, waardoor we ook naar onze websitebezoekers toe kwaliteit kunnen bieden. Dit motiveert ons om hen te promoten via onze social media kanalen, via onze nieuwsbrief alsook door hen visibiliteit te geven op onze homepagina. In ruil verdienen wij commissie als wij mensen kunnen overtuigen om op Centerparcs.be hun volgende vakantie te boeken."

Ook wordt voornamelijk relevantie informatie weergegeven en dit in tegenstelling tot sommige concurrerende websites waar je wel onderdelen kan kiezen, maar waar de informatie niet altijd even relevant blijkt te zijn.

Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van aangename kleuren die het vertrouwen en het visueel comfort van de klant verhogen. De grote functionele knoppen in de vorm van grote afbeeldingen maken niet alleen de website mooier, het gebruik zorgt ook voor een vorm van herkenning bij de bezoekers.

Proficiat aan Centerparcs voor het behalen van deze award!