Innovatie Award voor Recreatie

De RIEM Innovation Award voor het onderdeel Industrie gaat dit jaar naar TPM-technologies.

Dit bedrijf bracht onlangs een nieuw type zonnecellen op de markt die maar liefst 2,3x de opbrengst heeft van de huidige zonnecellen. Dit konden ze bekomen door de traditionele technieken opzij te zetten en op een andere wijze de panelen de construeren.

Het bekomen van de extra opbrengsten was dus niet het optimaliseren van de panelen, maar eerder op een andere wijze onderzoek te doen naar een andere manier van ontwikkelen van de panelen. Door deze strategische stap hebben ze niet enkel de prijs verdiend, maar hebben ze ook nog eens een belangrijk marktaandeel die ze kunnen veroveren. Zonnepanelen zijn namelijk niet enkel meer terug te verdienen met behulp van subsidies, maar door het hogere rendement zijn ze een waardige concurrent van de stijgende energieprijzen zonder de hulp van de overheid te moeten inroepen.

Daarnaast was het de wens van de jury om ook Lanay Science te feliciteren met hun ereplaats voor hun vernieuwende technieken in Biotechnologie. Ondanks het feite dat de nieuwe groeitechnieken nog in hun kinderschoenen staan, is duidelijk dat deze nieuwe technieken wel eens een oplossing zou kunnen bieden voor een deel van de voedseltekorten in de wereld. Hopelijk horen we hier in de toekomst meer van!

Proficiat aan TPM technologie voor het behalen van deze award!