Innovatie Award voor Recreatie

De RIEM Innovation Award voor het onderdeel Educatie gaat dit jaar naar de basisschool Koningin Beatrixschool in Zoetermeer.

Met hun UNIT-onderwijs-concept zorgen ze voor een baanbrekende revolutie in het basisonderwijs. Het UNIT onderwijs volgt feitelijk de Containerklassen op maar het lokaal is meer dan een containerruimte geworden. Ondanks het feit dat een containerruimte geacht wordt om mobiel te zijn zorgt dit voor heel wat problemen indien de ruimte ingericht is. Aan dit probleem werd verder gewerkt om tot het UNIT onderwijs te komen.

De lokalen zijn in eerste instantie groter dan een container wat het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogt, binnen in deze blokken worden kolommen gepositioneerd waartussen meubilair wordt bevestigd. De kolommen worden zodanig ingeplant dat ieder kind niets hoeft te missen van de les.

Daarnaast worden de lokalen voorzien van de laatste nieuwe technologische kenmerken. Zo is er de aanwezigheid van geintegreerde geluidspunten, maar ook het digitale schoolbord ontbreekt niet in de ontwikkeling. Als laatste zijn de nieuwe lokalen ook op zodanige wijze geïsoleerd dat bijverwarmen tot een minimum wordt herleidt.

Proficiat aan de basisschool Koningin Beatrixschool voor het behalen van deze award!